Wat is Biotine

Wat is Biotine

Biotine komt van het Griekse woord bios, wat ‘leven’ betekent. Biotine staat ook wel bekend onder de naam vitamine B8 en werd in 1936 ontdekt. We vinden deze vitamine in heel veel voedingsmiddelen terug, zoals in granen, vis en wortelen. Op de natuurlijke manier kun je dus best veel biotine binnenkrijgen, echter is het wel zo dat bijvoorbeeld door groente te koken, er ook weer veel biotine verloren gaat. Door gebruik te maken van supplementen, weet je zeker dat je altijd de juiste hoeveelheid biotine binnen zult krijgen. Kies jij ook voor zekerheid?

Waarom is biotine zo belangrijk?

Biotine is belangrijk voor ons lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat er energie wordt vrijgemaakt uit eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook zorgt het ervoor dat het lichaam een normale stofwisseling heeft. Het zenuwstel functioneert ook goed als er voldoende B8 binnenkomt. Omgekeerd is het dus zo dat als er tekort biotine in je lichaam komt, je hierdoor gezondheidsproblemen kunt krijgen. Denk hierbij aan een verstoorde stofwisseling of dat je zenuwstelsel dus niet goed functioneert. Door op de natuurlijke manier genoeg biotine binnen te krijgen, kun je dit voorkomen. Vind je dit lastig en wil je gaan voor zekerheid? Bestel dan online biotine en je kunt altijd beschikken over deze vitamine, die bovendien op een gemakkelijke manier in kunt nemen.

Positieve effecten van biotine

Biotine is belangrijk voor ons lichaam. Het zorgt er onder andere voor dat je geen vermoeid gevoel hebt, bovendien functioneren je spieren beter als je genoeg B8 binnen krijgt. Verhoogd cholesterol? Zorg dat je voldoende biotine binnenkrijgt en de kans is groot dat je jouw cholesterol beter onder controle krijgt. Daarnaast heeft deze stof ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen. De conditie van je haar wordt er bijvoorbeeld door verbeterd, bovendien blijft je huid gezond. Heb je een belangrijke baan, waarin je altijd scherp moet zijn? Biotine zorgt ervoor dat je jezelf beter kunt concentreren en je kunt dingen nog beter onthouden ook. Deze scherpte is ook fijn als je veel aan sport doet en het voor jouw sport belangrijk is om alert te zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sprinten. Hierbij moet je bijvoorbeeld super alert zijn op het startschot. Voldoende biotine is in dit geval handig, om zo alert mogelijk te zijn bij de start. Zorg jij ook voor voldoende biotine?