Wat is de fijnste kussensloop?

Wat is de fijnste kussensloop?

Wij mensen slapen ongeveer een derde van ons leven. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken in wat voor soort bedtextiel je gaat aanschaffen. Een goede nachtrust is tevens ook belangrijk om goed te functioneren overdag en het draagt bij aan een goede gezondheid. Bedtextiel heb je in veel verschillende maten, kleuren, patronen en het belangrijkste, materialen. De een zweet heel veel in zijn slaap en de ander heeft verschillende allergieën. Voor elk is een ander materiaal bedtextiel geschikt. 

Satijnen kussensloop

Van al het bedtextiel komt je kussensloop het meest in contact met je gezicht en haren, daarom is het belangrijk om goed na te gaan wat voor soort kussensloop jij nodig hebt. Een kussensloop van zijde is altijd een goede keuze. Dit materiaal is lekker zacht en glad, naast dat het er heel mooi en luxe uitziet heeft het nog een aantal voordelen.

Een satijnen kussensloop van 100% zijde  is goed voor de huid. Het houdt je huid gezond en fris en vermindert de ontwikkeling van rimpels. Satijn is een natuurlijk product, er wordt alleen water gebruikt bij de productie en dus is er geen sprake van chemische stoffen. Een satijnen kussensloop is ook heel veilig, het brand niet makkelijk en is ook anti-statisch. Hierdoor is het veiliger dan veel andere materialen. 

Een zijde kussensloop heeft nog een voordeel voor de huid. Doordat het materiaal zo dicht geweven en glad is zorgt het ervoor dat vocht dicht bij je huid blijft waardoor je huid niet uitdroogt. Hierdoor behoud je natuurlijke vocht in de huid. Het hiervoor genoemde is ook voordelige voor je haar. Door te slapen op een satijnen kussensloop blijft je haar vochtig en heb je minder last van gespleten puntjes. 

Een belangrijke factor die niet vergeten mag worden is dat een satijnen kussensloop hypoallergeen is. Dit betekent dat het ideaal is voor mensen met allergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt. 

Kortom, een satijnen kussensloop van 100% zijde is eigenlijk de beste keuze als kussensloop doordat het vele voordelen heeft en helemaal geen nadelen, behalve dat het iets duurder is dan een kussensloop van een ander materiaal natuurlijk. Maar voor wat je ervoor terugkrijgt is het het 100% waard!