Zonnepanelen kopen? Hier de beste tips!

Zonnepanelen kopen? Hier de beste tips!

Als je duurzamer wilt gaan wonen, dan zijn goede zonnepanelen een must-have. Natuurlijk wil je niet zomaar de eerste de beste zonnepanelen kopen voor je woning, en doe je het liefste van al wat diepgaander onderzoek voor je een beslissing maakt. Er zijn heel wat factoren waarop je moet letten als je deze investering wilt doen. Met welke zaken moet je nu zoal rekening houden? En waarom zijn ze belangrijk als je waarde voor je geld wilt krijgen? Hier lees je alles wat je moet weten!

Belangrijke factoren bij de zoektocht naar zonnepanelen

Met zonnepanelen doe je jezelf een plezier op financieel vlak, maar ook natuurlijk het milieu. Dergelijke panelen geven je de kans om in een deel van je energievoorziening op natuurlijke, kosteloze wijze te voorzien. Dat klinkt al heel goed, maar bij de zoektocht naar nieuwe zonnepanelen is het toch belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt:

1. De oppervlakte van je dak Eerst en vooral is het een goed idee om rekening te houden met de beschikbare oppervlakte op je dak. Een kleine woning zal natuurlijk heel wat minder plaats hebben voor een grote hoeveelheid zonnepanelen, maar dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om van de voordelen van zo'n panelen te genieten. Schakel desnoods een professional in om te bepalen hoeveel oppervlakte je hebt en het is meteen een stuk gemakkelijker om te weten hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen. Dit brengt dan weer met zich mee dat je een betere beeld hebt van hoeveel stroom je kunt opwekken op basis van zonne-energie!

2. De kwaliteit van de omvormer De omvormer is eigenijk het centrale toestel dat ervoor zorgt dat de stroom die je uit zonnepanelen haalt ook daadwerkelijk bruikbaar is. Het spreekt dus voor zich dat die omvormer van goede kwaliteit moet zijn als je er zoveel mogelijk rendement uit wilt halen! De meeste zonnepanelen komen met een omvormer die van uitstekende kwaliteit is, maar het loont toch de moeite om wat meer onderzoek te doen naar verschillende mogelijkheden en hun voordelen en nadelen. Op die manier haal je gegarandeerd het beste uit je investering!

3. De installatie van de zonnepanelen Zonnepanelen aankopen is één ding, maar het is ook belangrijk dat je ze op de juiste manier laat installeren. Om zeker te zijn van een goed én mooi resultaat is het beter om hiervoor de hulp van een professional in te schakelen. Deze beschikt over alle nodige kennis en ervaring om precies te weten waar de zonnepanelen moeten komen én hoe je ze het beste veilig bevestigt. Het risico dat zonnepanelen los komen te zitten door hevige wind, regenval en andere factoren is hierdoor ook meteen een stuk kleiner. Daarbij weet een professional ook hoe de panelen geplaatst moeten worden om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. Waardoor je er dan weer meer energie uit haalt!

4. Maak eventueel gebruik van subsidies Ten slotte kan je bij aankoop van zonnepanelen ook rekening houden met eventuele premies van de overheid. Duurzaamheid wordt steeds belangrijk in het privéleven én in bedrijven en dat betekent dat ook de overheid zijn duit in het zakje doet. Je kan nu als particulier of onderneming gebruik maken van subsidies, waarbij je door de overheid gesteund wordt voor de betaling van je zonnepanelen. De voordelen hiervan zijn vanzelfsprekend. Niet alleen is het een stuk gemakkelijker om geld te besparen, het verplicht je ook een beetje om je woning écht duurzaam in te richten. De meeste subsidies zijn immers enkel van toepassing als er aan bepaalde criteria wordt voldaan!

Plaats zonnepanelen op je dak voor een duurzame woning of bedrijf

Je bedrijf of woning duurzaam inrichten, dat begint bij kiezen voor zonnepanelen. Gebruik bovenstaande tips om de beste aankoop te doen en je kan binnenkort zelf getuigen van de vele voordelen van deze investering!