Botanische tuinen op Kreta? Dit zijn de 3 mooiste!

Botanische tuinen op Kreta? Dit zijn de 3 mooiste!

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, staat bekend om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Maar wist je dat het eiland ook een aantal schitterende botanische tuinen heeft? Deze tuinen zijn een oase van rust en bieden een unieke kans om de diversiteit van de Kretenzische flora te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op een virtual tour langs de drie mooiste botanische tuinen op Kreta.

1. Botanische tuin van Chania

De botanische tuin van Chania is gelegen in het westen van Kreta, nabij de stad Chania. Deze tuin is opgericht in 2005 en heeft een oppervlakte van ongeveer 20 hectare. Hier vind je meer dan 150 verschillende soorten planten, waaronder zeldzame en bedreigde soorten. De tuin is ontworpen in de vorm van een amfitheater, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Er zijn ook verschillende wandelpaden aangelegd, zodat je op je gemak kunt genieten van al het moois dat de tuin te bieden heeft.

2. Botanische tuin van Heraklion

De botanische tuin van Heraklion is gelegen in het noorden van Kreta, nabij de stad Heraklion. Deze tuin is opgericht in 1984 en heeft een oppervlakte van meer dan 20 hectare. Hier vind je een indrukwekkende collectie van meer dan 1500 verschillende plantensoorten, afkomstig uit verschillende delen van de wereld. Er zijn verschillende thematuinen te vinden, zoals een mediterrane tuin en een kruidentuin. Daarnaast is er ook een grote vijver waar je allerlei waterplanten kunt bewonderen. Een bezoek aan de botanische tuin van Heraklion is een ware ontdekkingstocht door de wereld van planten.

3. Botanische tuin van Rethymnon

De botanische tuin van Rethymnon is gelegen in het centrum van Kreta, nabij de stad Rethymnon. Deze tuin is opgericht in 1986 en heeft een oppervlakte van meer dan 20 hectare. Hier vind je een prachtige collectie van meer dan 5000 verschillende plantensoorten, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. De tuin is ontworpen in de vorm van een labyrint, waardoor je telkens weer nieuwe verrassingen tegenkomt tijdens je wandeling. Er zijn ook verschillende kassen waar je tropische planten kunt bewonderen. Een bezoek aan de botanische tuin van Rethymnon is een ware belevenis voor natuurliefhebbers.

Samenvatting

De botanische tuinen op Kreta zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Of je nu geïnteresseerd bent in inheemse planten of exotische bloemen, er is voor ieder wat wils. Breng een bezoek aan de botanische tuin van Chania en geniet van het prachtige uitzicht, maak een wandeling door de botanische tuin van Heraklion en ontdek de diversiteit van de plantenwereld, of verdwaal in het labyrint van de botanische tuin van Rethymnon. Welke tuin je ook kiest, je zult versteld staan van de schoonheid en rust die deze tuinen te bieden hebben.

Kortom, als je op zoek bent naar een stukje groen op Kreta, dan zijn deze botanische tuinen de perfecte bestemming. Neem de tijd om te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft en laat je verrassen door de diversiteit van de Kretenzische flora. Een bezoek aan deze tuinen is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je vakantie op Kreta. Van plan om naar Agios Nikolaos te gaan? Agios Nikolaos bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld mooie gebouwen en siertuinen, vind je natuurlijk online!