Duurzaam genieten in Barcelona?

Duurzaam genieten in Barcelona?

Vind je het belangrijk om ook tijdens je vakantie aandacht te schenken aan duurzaamheid? In Barcelona kun je dit prima doen, er is hier namelijk veel op loopafstand te bezichtigen. Hierdoor hoef je geen auto te huren of met de bus of taxi te reizen. Dit scheelt veel energie, waardoor er voor jouw weinig CO2 uitgestoten zal worden. Kies jij ook voor een duurzame vakantie naar Barcelona?

Wandelend op zoek naar vintage

Je kunt in Barcelona bijvoorbeeld vanaf de Ramblas veel bezienswaardigheden lopend bezoeken. Bijvoorbeeld het Picasso Museum en het Park Ciutadella. Hou je ervan om vintage te dragen? Tweedehands kleding dragen is erg duurzaam en vind je volop in Barcelona! Hier kun je veel gave vintage kledingwinkels vinden, waaronder de vintage winkel Holala! Naast kleding kun je hier overigens ook terecht voor nog veel meer spullen. Bij Flamingos Vintage Kilo kun je ook veel gave vintage vinden en je betaalt hier ook nog eens per kilo in plaats van per kledingstuk. Dat wordt duurzaam genieten in Barcelona!

Camp Nou

Vanaf de oprichting in 1899 is FC Barcelona een populaire voetbalclub geweest. De club groeide en groeide en voetbalde aanvankelijk op verschillende plekken in de stad. In 1922 kregen ze een vaste plek in Les Corts. De hoeveelheid fans bleef maar groeien, waardoor de behoefte aan een groter stadion ook toenam, in 1950 werd Camp Nou gebouwd. Overigens werd het stadion in de loop der jaren steeds weer een stukje uitgebouwd, op dit moment kunnen er maar liefst 100.000 mensen een wedstrijd bezoeken. Camp Nou bezoeken? Dat is mogelijk! Je kunt het stadion bewonderen, bovendien kun je in het stadion veel te weten komen over de historie van de club. Als je nog geen fan bent van deze club, word je dit wel na een bezoek aan dit stadion!

Sagrada Familia

Breng ook zeker een bezoek aan de Sagrada Familia, als je in Barcelona bent. Vanaf 1882 wordt er al gebouwd aan deze basiliek die naar verwachting klaar zal zijn begin 2100. Of deze datum gehaald wordt, hangt vooral af van de gelden die gedoneerd gaan worden voor de bouw. Dat is ook het unieke van dit gebouw; door middel van schenkingen worden er gelden bijeengebracht om steeds weer een stukje te kunnen bouwen. De architect Gaudí heeft het gebouw ontworpen, dit is één van zijn beroemdste werken in Barcelona. Sagrada Familia bezoeken? Dat is zeker de moeite waard!