Duurzaam genieten in Rome?

Duurzaam genieten in Rome?

Hou je ervan om stedentrips te maken? Omdat je tijdens een stedentrip veel kunt zien en meemaken in een korte tijd? Maar vind je wel belangrijk om deze trips te maken op een duurzame manier? Bijvoorbeeld door zo min mogelijk gebruik te maken van vervoersmiddelen die fossiele brandstof gebruiken? Of vind je het bijvoorbeeld fijn om te shoppen in vintage kledingwinkels, waardoor je door het aanschaffen van tweedehandskleding, ook een bijdrage levert aan het milieu? Rome is in dit geval jouw absolute droomstad! Hier kun je namelijk genieten van een duurzaam weekendje weg, maar wel eentje die je nog lang bij zal blijven. Deze stad heeft namelijk alles te bieden; prachtige bezienswaardigheden, een uitstekende keuken en het klimaat is er ook nog eens heerlijk. Kies jij ook voor een duurzaam weekendje Rome?

Duurzaam Rome bezoeken

Wist je dat je in Rome veel bezienswaardigheden kunt bezoeken, die op loopafstand van elkaar liggen? Dit betekent dat je hier geen auto hoeft te huren of in een taxi te stappen. Ook hoef je geen gebruik te maken van het openbaar vervoer, als je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid wilt reizen. Dit scheelt natuurlijk flink in de CO2 uitstoot! Hiermee kun je dus op een duurzame manier genieten van de bezienswaardigheden in Rome. Als je bijvoorbeeld de Citywalk van Ciao Tutti doet, ben je verzekerd van mooie bezienswaardigheden, die op loopafstand van elkaar liggen! Dol op shoppen in een grote stad? In Rome zijn er veel kledingwinkels waar ze tweedehands kleding verkopen. Bijvoorbeeld op de markt van Porta Portese. Hier kun je voor weinig geld, prima kleding kopen. Ideaal toch; je koopt duurzaam je kleding in, voor weinig geld, in een wereldstad. Dat wordt duurzaam genieten!

Colosseum

Colosseum bezoeken? Dat is een verstandige keuze als je naar Rome gaat. Dit indrukwekkende gebouw herbergt veel verhalen. De opening alleen al, was hier zeer indrukwekkend. Duizenden dieren en mensen werden gedood tijdens de openingsfeesten, die hier wel 100 dagen duurde. Wist je dat dit hele Colosseum vroeger onder water werd gezet om zeeslagen na te spelen? Dit gebouw is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dat geldt ook voor Vaticaanstad. Dit is de hoofdstad van het katholieke geloof en dat zie je duidelijk terug. Misschien kom je de Paus nog wel tegen in zijn golfkarretje, je weet het natuurlijk nooit. In Vaticaanstad kun je bijvoorbeeld de Sixtijnse kapel bewonderen, maar ook vind je hier prachtige musea met objecten uit de hele wereld. Vaticaanstad bezoeken? Dat is een verstandige keuze, hier kun je namelijk veel zien, op een klein oppervlakte!