Een vakantie in eigen land is duurzamer

Een vakantie in eigen land is duurzamer

Duurzame vakantie in eigen land

Wil jij weten waarom een vakantie in eigen land duurzamer is dan een vakantie buitenland? De coronacriris heeft naast de beperkingen, ook heel wat positiefs in gang gezet. Zo reizen we minder naar het buitenland, wordt er minder gevlogen en werken we vaker thuis. Allemaal voordelen voor ons klimaat en het milieu. Dat een vakantie in eigen land duurzamer is dan een verre reis naar het buitenland is voor iedereen wel duidelijk. Maar wat zijn de mogelijkheden om dan toch nog een leuke vakantie in Nederland te boeken? Is een vakantie doorbrengen in een huisje in de natuur wel leuk en is een vakantiehuis met sauna of jacuzzi wel duurzaam? In deze blog laten we het licht schijven op vakantie mogelijkheden in Nederland.

Een huisje in de natuur huren

Het is je vast wel opgevallen. Steeds meer mensen zoeken rust in de natuur. Wandelen in de bossen is meer gewild dan ooit en natuurgebieden worden drukker bezocht dan ooit. De beperkingen die het coronavirus met zich mee brengt, heeft veel mensen andere inzichten en opvattingen gegeven.. De natuur wordt weer gewaardeerd en mensen zoeken in hun vrije tijd massaal natuurgebieden op. Een huisje in het bos huren, is dan ook een prima idee voor de komende vakantie. En er zijn ook in Nederland huisjes die midden in de bossen liggen. Kijk hier, voor de mogelijkheden een huisje in het bos Nederland te huren.

Huisjes in de duinen.

Nederland heeft fantastisch mooie duinen. Kijk maar eens naar de duinen in Schoorl, Ameland, Terschelling of Texel. Er is wel een maar.. De duinen in Nederland zijn kwetsbaar en er is om die reden slechts een beperkt aanbod huisjes i de duinen. De duinen zijn de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur, de zee en de prachtige flora en fauna. Als je in de zomervakantie, meivakantie of herfstvakantie wilt genieten van een verblijf in een huisje in de duinen, is het zaak zo een natuur huisje op tijd te boeken. De belangstelling voor het huren van een vakantiehuisje in de duinen is groot het aanbod is beperkt. Boek bij voorkeur geen vakantie in de duinen met kinderen in een kwetsbaar natuurgebied. Er zijn ook vakantieparken aan zee in Nederland welke beter passen bij een vakantie met kinderen in Nederland.