Hoe reis je klimaatbewust naar Barcelona?

Hoe reis je klimaatbewust naar Barcelona?

Wil je graag milieubewust op vakantie? Omdat je bijvoorbeeld enkele bezienswaardigheden Barcelona wil gaan bekijken? Maar toch heel klimaatbewust bent? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of de fiets naar je bestemming reizen. In dit blogartikel lees je hoe je mileuvriendelijk naar Barcelona reist.

Milieuvriendelijk reizen

Het begrip 'mileuvriendelijk' reizen is een erg ruim begrip. Het is erg moeilijk om hier inhoudelijk op in te gaan in het algemeen. Dit komt, omdat we natuurlijk kunnen stellen dat het reizen per trein of vliegtuig het beste voor het milieu is, omdat deze rit/vlucht toch al gaat. Ook als jij niet mee gaat, alleen als iedereen zo beredeneert zijn er meer ritten en vluchten nodig, waardoor je zeker niet mee helpt aan een goed klimaat.

Welke methode is het beste?

Er zijn twee methodes die eigenlijk het beste zijn om milieuvriendelijk naar Barcelona te reizen. Dit zal alleen niet de voorkeur genieten van veel reizigers. Door namelijk te lopen of fietsen stoot je veruit het minste uit, waardoor dit het beste is voor het klimaat.

Auto, trein of vliegtuig?

De meeste mensen die serieus vanuit klimaatovertuiging kijken naar deze keuze zullen een auto, trein of vliegtuig overwegen. Het beste voor het milieu is het, als je naar Barcelona gaat met het openbaar vervoer. In dit geval de trein. Dit komt doordat je dan veel minder CO₂ uitstoot. Sinds 2017 zijn er namelijk al steeds meer treinen (van bijvoorbeeld de NS) die elektrisch rijden en de stroomvoorziening halen uit windmolenparken.

Klimaatbewust in Barcelona

Als je klimaatbewust leeft zal je dat niet alleen doen door de mogelijkheden van de reis te bekijken, maar zal je ook in Barcelona rekening willen houden met het klimaat. Je kunt in Barcelona een fiets huren om rond de stad te fietsen. Barcelona is een erg compacte en overzichtelijke stad, waardoor je hier makkelijk op de fiets rond kan komen. Ook zal het openbaar vervoer in Barcelona milieubewust en elektrisch zijn. Barcelona is namelijk een stad die voorop loopt op het gebied van de milieuvriendelijkheid.

Deze stad is dus zeer geschikt voor iedereen die zich met het klimaat bezig houd. Je kunt in Barcelona o.a. Witte Huis (Casa Milà), het Park Güell en de Sagrada Família bezoeken. Echt een aanrader!