Op vakantie met Mustang Mach-E

Op vakantie met Mustang Mach-E

Ben jij van plan op vakantie te gaan met de Mustang Mach-E? Dan moet je goed opletten. Op vakantie gaan met een elektrische auto is namelijk niet altijd even makkelijk als een normale autovakantie. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, zoals type stekkers, oplaadpunten en het bereik van je auto. Hieronder hebben wij een checklist van factoren die je in de gaten moet houden. Met deze informatie kun je helemaal veilig en comfortabel op vakantie.

Geschikt automodel

Het eerste waar je op moet letten is de auto zelf. Wat voor bereik heeft jouw auto? Een bereik van 150 kilometer is niet ideaal als je een verre reis wil maken. Zeker als je buiten West-Europa rijdt, is de kans groot dat je minder oplaadpunten kunt vinden. Ook duurt de reis een stuk langer. Met een bereik van 350 kilometer kom je een stuk verder. Wil jij op vakantie met Mustang Mach-E? Deze auto heeft een bereik van boven de 300 kilometer. Dit is dus een geschikte auto om mee op vakantie te gaan.

Stekkers en oplaadpunten

Hiernaast moet je letter op de infrastructuur bij de elektrische auto. Er moeten langs de route namelijk altijd genoeg oplaadpunten zitten. Ook het type stekker moet aansluiten bij jouw voertuig. In Nederland hebben wij meestal type 2 stekkers. In andere landen zoals Frankrijk en Italië, is type 3 de standaard. Daarom moet je dus je eigen stekker meenemen tijdens de reis. Ook als je met de elektrische auto naar Zwitserland wil, moet je goed opletten. Het beste is om per land even te kijken hoe het precies zit. Ook voor de oplaadpas is dit handig. De oplaadpassen die wij in Nederland gebruiken, zijn namelijk niet overal geldig. Zorg dus dat je ruim van te voren een andere pas aanvraagt als dit nodig is.

Er komt dus wel het een en ander kijken bij een langere reis met de Mustang Mach-E. Zeker als je reist naar Oost-Europa of andere verre reizen maakt, moet je goed voorbereid zijn. Hier hebben ze namelijk gemiddeld veel minder oplaadpunten. Begin ver van te voren met het plannen en voorbereiden voor je vakantie, zodat je niet voor problemen komt te staan.