Waarom OneDrive goed is voor milieu en portemonnee

Waarom OneDrive goed is voor milieu en portemonnee

De tijd van vollopende computers en kwijtgeraakte memorysticks is definitief voorbij. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je op zakenreis gaat zonder je documenten. Ben je per week een paar uur bezig om back-ups te maken van al je belangrijke bestanden? Microsoft OneDrive is het antwoord op al deze bovenstaande problemen. Daarnaast is het ook nog eens heel goed voor het milieu en bespaar je er kosten mee.

Minder belasting voor het milieu

Documenten bewaren op OneDrive betekent dat je geen computer meer nodig hebt met om documenten op te slaan. Je hoeft ook geen extra memorysticks meer te kopen om al je documenten te kunnen bewaren. Je hoeft dus ook geen oude computers en memorysticks meer weg te gooien, wat enorm veel voordelen biedt voor het milieu. Deze oude computers en memorysticks komen namelijk niet meer op de vuilnisbelt terecht.

Centrale beveiliging OneDrive levert voordelen voor het milieu op

In grote datacenters wordt er centraal gezorgd voor de opslag en beveiliging van bestanden. Hierdoor hoeven miljoenen gebruikers niet zelf het wiel uit te vinden. Veel gebruikers vragen om advies bij een winkel omtrent de beveiliging van hun computer. Veel mensen rijden hiervoor gemakkelijk even met de auto naar een verder gelegen dorp of stad om advies in te winnen bij een dergelijke winkel. Wat ook veel voorkomt is dat een kennis of familielid uiteindelijk de software voor deze beveiliging komt installeren. Ook deze persoon maakt doorgaans gebruik van een auto. Dit heen en weer rijden kost brandstof die je met OneDrive uit kunt sparen.

Minder kosten met OneDrive

Geen speciale software om je bestanden te bewaken. Geen memorysticks. Geen extra harde schijven in je computer. OneDrive is een prima investering wat je als snel geld op zal leveren. Het voordeel van OneDrive is dat je ook nog eens overal in kunt loggen, zonder dat je fysieke bestanden bij je hoeft te hebben. Je logt in en kunt meteen beschikken over je bestanden. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld ook geen extra laptop te kopen om mee te kunnen nemen op zakenreis. Met OneDrive kun je bovendien rekenen op regelmatige updates op het gebied van beveiliging, waardoor hackers geen kans maken. Jouw bestanden worden prima beveiligd en dat voor een lage prijs.