Waarom zelf bierbrouwen leuk en duurzaam is

Waarom zelf bierbrouwen leuk en duurzaam is

Hou je van bier en ben je ook wel geïnteresseerd in het brouwproces? Dan is het zeker de moeite waard om eens te overwegen om je eigen bier te gaan brouwen. Zelf bierbrouwen is eigenlijk helemaal niet moeilijk en je hebt er ook niet veel voor nodig. Een goede brouwketel, discipline en veel geduld; dat is eigenlijk wat er komt kijken bij het brouwen van bier. Bovendien is zelf bierbrouwen ook nog eens heel duurzaam. Waarom dat zo is? Hieronder leggen we dat uit!

Minder CO2-uitstoot

Als je met de auto naar de winkel gaat om bier te kopen en geen elektrische auto hebt, zul je fossiele brandstof verbruiken. Deze brandstof is schadelijk voor het milieu in de vorm van CO2-uitstoot. Als je zelf bier kunt brouwen, hoef je het huis niet uit en verband je dus ook geen brandstof. Daarnaast hoeven de brouwerijen voor jou ook geen bier meer te brouwen, wat natuurlijk ook veel CO2-uitstoot scheelt. Dit geldt ook voor de vrachtwagens die het bier transporteren, minder biervervoer, betekent minder CO2-uitstoot. Zelf bierbrouwen is dus goed voor de toekomst van de aarde!

Leerzame en leuke hobby

Bierbrouwen is een veelzijdige hobby. Het is natuurlijk interessant om erachter te komen hoe het brouwen precies werkt, maar je kunt je ook bijvoorbeeld verdiepen in de historie van het bierbrouwen. Door alle soorten bier te brouwen, leer je ook veel van de verschillende ingrediënten die gebruikt kunnen worden. Ook voor de technische mensen onder ons, is bierbrouwen een zeer uitdagend proces. Bierbrouwen is vooral ook een erg leuke hobby. Je kunt het doen met vrienden, met de buren of tijdens een familiedag. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen het leuk vinden om met je mee te brouwen. Leuk toch?

Voordelig

Als je een goede brouwketel in huis hebt, bijvoorbeeld van het merk Brew Monk, zul je merken dat bierbrouwen echt niet moeilijk is. Door de stappen gedisciplineerd uit te voeren, kun jij prima je eigen bierbrouwen. Als je wat meer brouwervaring hebt en je gaat regelmatig brouwen, zul je merken dat het ook een hobby is die je geld op kan leveren. Het bier in de winkels wordt steeds duurder en stuntprijzen zijn tegenwoordig verboden. Reden te meer om zelf bier te gaan brouwen! Koop je ingrediënten online voordelig in bij Brouwpunt en je kunt veel geld besparen. Ga jij ook zelf bierbrouwen?