Wat zijn de leukste duurzame daguitstappen vanuit Rome?

Wat zijn de leukste duurzame daguitstappen vanuit Rome?

Rome is een stad die je echt gezien moet hebben in je leven. Je vindt er prachtige gebouwen, veel historie en natuurlijk Vaticaanstad. Rome is ook een stad waar je heerlijk kunt shoppen en genieten van heerlijk eten en drinken. Rome is ook een stad waarin je jezelf makkelijk kunt verplaatsen, zonder dat je veel kilometers hoeft te maken met bijvoorbeeld een huurauto. Alle mooie bezienswaardigheden kun je hier namelijk vrijwel wandelend bereiken. Dit maakt Rome ook nog eens een aantrekkelijke stad voor iemand die aandacht heeft voor het milieu. Ook kun je daguitstappen vanuit Rome maken op een duurzame manier. Bijvoorbeeld met de trein! Wat de leukste duurzame daguitstappen zijn vanuit Rome? Hieronder kun je het lezen!

Met de trein naar Ostia Antica

Met de trein kun je een prachtige daguitstap maken naar Ostia Antica. Dit is een opgraafplaats waar veel belangrijke, historische vondsten zijn gedaan. In de Romeinse tijd bevond zich hier een haven, dit is precies de reden waarom juist hier zoveel opgegraven is. Vroeger leefde hier meer dan honderdduizend mensen, dit was op de top van het Romeinse rijk. Toen dit Romeinse rijk gevallen was, vertrokken mensen ook uit deze stad. Doordat de stad niet werd verwoest maar langzaam maar zeker werd verlaten, is er nog veel bewaard gebleven uit die periode. Ook vind je hier schitterende gebouwen, zoals bijvoorbeeld een gymnasium en een amfitheater. 

Frascati voor de wijnliefhebber

Vanuit Rome is het ook zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan het wijnstadje Frascati. Het gebied rondom dit stadje is beroemd geworden vanwege de beroemde wijnen die hier vandaan komen. Het is leuk om hier wijnboeren te bezoeken, hier kun je van dichtbij zien, hoe het productieproces in zijn werk gaat. Natuurlijk kun je bij veel wijnboeren ook proeven en wijn kopen. Een leuke activiteit als je van wijn houdt en even de drukte van de grote stad Rome wilt ontvluchten.

Castel Gandulfo

Slechts veertig minuten heb je nodig om met de trein vanuit Rome naar Castel Gandulfo te reizen. Veertig prachtige minuten overigens, want onderweg kun je al van alles zien. Castel Gandulfo bezoeken is een fijne daguitstap, dit dorpje ligt aan het meer van Albano en is ideaal om even een dagje tot rust te komen. In Castel Gandolfo kun je heerlijk genieten van heerlijk lokaal eten, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Apolistisch Paleis. Dit Paleis deed tot voor kort overigens nog dienst als zomerverblijf van de paus.