Zo voel je je sneller veilig in je eigen huis

Zo voel je je sneller veilig in je eigen huis

Om je werkelijk thuis te kunnen voelen is een veilig gevoel in je eigen huis essentieel. Heb jij het idee dat jouw woning goed beschermd is, of kun je misschien nog iets meer doen om inbrekers af te schrikken? In dit artikel geven we jou wat inspiratie om onbezorgd te kunnen genieten van je woonplezier, in een goed beschermde woning. Van het installeren van een modern alarmsysteem tot het plaatsen van extra verlichting in huis – met deze tips voel jij je binnen no-time helemaal safe!

Investeer in een alarmsysteem

De makkelijkste manier om een veilig gevoel in huis te creëren is het installeren van een alarmbeveiliging. Het plaatsen van een alarmsysteem huis is tegenwoordig zo gedaan. Dankzij digitale videocamera’s, bewegingssensoren en een alarmsignaal is jouw woning binnen een handomdraai beveiligd. Zo kun je altijd zien wie er voor de deur staat, ook wanneer je van huis bent. Vanaf je laptop of tablet kun je overal direct de camerabeelden bekijken. Ook worden ze opgeslagen in de cloud, zodat je ze later nog eens terug kunt kijken.

Doe alle ramen en deuren goed op slot

Naast een alarmsysteem is een makkelijke manier om de woning extra veilig te maken ervoor te zorgen dat deuren en ramen goed beveiligd zijn. Dit doe je door alle deuren en ramen te voorzien van stevig hang-en-sluitwerk. Oudere sloten vervang je door nieuwe cilindersloten. Ook kun je een anti-inbraakstrip bij de deur plaatsen. En vergeet niet alles ook echt op slot te doen zodra je het huis verlaat!

Berg kostbare spullen goed op

Kostbare spullen zoals computers, camera’s en sieraden kun je beter niet in het zicht laten liggen. Ga je van huis weg, berg deze spullen dan snel even op. Je kunt er ook voor kiezen om een kluis in huis te hebben. Op die manier maak je het inbrekers erg moeilijk om er vandoor te gaan met jouw kostbare eigendommen. Voel je je er toch niet prettig bij bepaalde items in huis te hebben? Dan kun je ook een externe kluis huren in een beveiligde opslag.

Zorg voor extra verlichting

Inbrekers gaan het liefst in het donker te werk, op een moment waarop er niemand thuis is en ze ongemerkt hun gang kunnen gaan. Zorg daarom voor goede verlichting in en om jouw woning. Ga je van huis weg, laat dan altijd een lampje branden zodat jouw woning er altijd bewoond uitziet. Voor extra verlichting is het slim om te kiezen voor lampen met een bewegingssensor die je aan de buitenzijde van de woning plaatst, bijvoorbeeld bij de voordeur. De lamp gaat branden zodra iemand in de buurt komt en schrikt op die manier ongewenste gasten snel af.