Bespaar op je energierekening met de perfect kunststof voordeur voor jouw woning

Bespaar op je energierekening met de perfect kunststof voordeur voor jouw woning

De keuze van een voordeur is een essentiële beslissing voor elke huiseigenaar, niet alleen vanwege de veiligheid die het biedt maar ook vanwege de uitstraling van de voordeur en isolerende functies. Een nieuwe voordeur kan flink op de energiekosten besparen. Voordeuren, vervaardigd uit kunststof, zijn beschikbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen. Er is altijd wel een stijl te vinden die goed bij uw woning past. 

Het visitekaartje van uw woning

Voordeuren zijn vaak rijkelijk versierd met verfijnde panelen, metalen roosters, of glas-in-lood, wat ze niet alleen een esthetisch element geeft maar ook de persoonlijkheid van uw woning onderstreept. Een kwaliteit voordeur kan een statement maken en tegelijkertijd de veiligheid en isolatie van uw woning verbeteren. Dat is een van de voordelen van een kunststof voordeur. Maar er zijn nog vele andere voordelen.

Energie besparen met een nieuwe voordeur

Oudere voordeuren zijn vaak niet goed geïsoleerd, daarnaast zorgen ze doorgaans voor veel tocht. Dit zorgt ervoor dat je woning sneller afkoelt en je dus meer energie moet gebruiken om je woning te verwarmen. Dat is niet leuk voor de portemonnee, maar ook niet goed voor het milieu. Door een nieuwe kunststof voordeur te plaatsen, ga je waarschijnlijk een aanzienlijke stap maken in betere isolatie.

Installatie en maatwerk voordeur

Bij het bestellen van een houten buitendeur of voordeur is het belangrijk om te weten dat deze in sommige gevallen zonder slotgat, brievensleuf, of voorbereidingen voor scharnieren wordt geleverd. Dit biedt de vrijheid om de deur aan te passen aan uw specifieke veiligheidsbehoeften en stijlvoorkeuren, inclusief opties zoals een 3-puntsluiting of een automatische valdorpel voor tochtwering. Bij kunststof voordeuren zijn deze zaken vaak wel aanwezig.

Energie-efficiëntie verhogen met een nieuwe voordeur

De installatie van tochtstrips is een effectieve manier om energieverlies tegen te gaan, door de kieren tussen de buitendeur en het kozijn af te dichten. Voor een nieuwe voordeur wordt het aanbrengen van een automatische valdorpel aangeraden, terwijl een slijtstrip met rubber tochtprofiel ideaal is voor de onderdorpel van achterdeuren. Bij een kunststof voordeur zijn veel van deze zaken al aanwezig.

Het belang van een kwaliteitskozijn

Een solide kunststof kozijn is cruciaal voor zowel de stevigheid als de duurzaamheid van de buitendeur. Bij het plaatsen van een kunststof voordeur, kiezen veel mensen ervoor om ook het kozijn te vervangen. Er zijn gelukkig diverse aanbieders met nieuwe kunststof kozijnen tegen lage prijzen te vinden. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om op de kwaliteit te letten. Ook is het van belang om te kijken naar goede reviews.