Duurzaam autorijden en overal opladen, kan dat?

Duurzaam autorijden en overal opladen, kan dat?

Dat kan zeker, met de elektrische auto! Deze uitvinding is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Er zijn tal van voordelen om een elektrische auto te gebruiken en steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van vervoer. Dit komt ook, omdat het aantal oplaadpunten sterk toeneemt. Hieronder kun je lezen waarom elektrisch rijden zo duurzaam is, maar ook waar je zoal laadpunten voor de elektrische auto kunt vinden. Lees je mee?

Voordelen elektrische auto

Een belangrijk voordeel van de elektrische auto is, dat deze veel duurzamer is dan bijvoorbeeld een auto die rijdt op diesel of benzine. De uitstoot van een elektrische auto is namelijk nul, terwijl die van een auto op diesel of benzine natuurlijk aanzienlijk is. Een elektrische auto gaat ook nog eens veel langer mee, wat op de langere termijn natuurlijk ook veel minder schade toebrengt aan het milieu. Vanuit kostenoogpunt is een elektrische auto ook erg interessant, het opladen van je accu is natuurlijk veel minder duur, dan het voltanken van je tank. Hier komt nog bij dat er steeds meer laadpalen bij komen, waardoor je vrijwel overal kunt laden.

Wat is een laadpaal?

Een laadpaal is een apparaat dat je kunt gebruiken om je elektrische auto op te laden. Het ziet eruit als een normaal stopcontact en heeft een aantal extra kenmerken die het gemakkelijker maken om de auto op te laden. Een laadpaal biedt ook een aantal veiligheidsvoordelen zoals bijvoorbeeld beveiliging tegen overbelasting.

Waar kan een laadpaal geplaatst worden?

Eigenlijk overal! Je komt ze tegen langs snelwegen, bij bedrijven, maar ook bij bijvoorbeeld appartementencomplexen zie je ze steeds vaker staan. Laadpaal appartementencomplex? Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, zo zou je kunnen kiezen voor een laadpaal op basis van een abonnement. Hierbij heb je geen hoge investering die je in het begin moet doen, bovendien kun je altijd rekenen op de modernste laadpaal voor je deur. En als deze stuk is? Dan wordt deze kosteloos gerepareerd. De ideale oplossing voor bijvoorbeeld een VVE! Heb je altijd duidelijkheid en kom je nooit opeens voor hoge kosten te staan. Scheelt heel veel discussies tijdens vergaderingen en iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Ideaal toch?