Duurzaam leven, hoe doe je dat?

Duurzaam leven, hoe doe je dat?

Wil je graag een duurzaam leven leiden, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Een duurzaam leven kun je leiden door onder andere bewuster om te gaan met materialen, met energie, maar ook door op een duurzame manier om te gaan met je carrière. Hieronder leggen we je uit, hoe jij in korte tijd, een duurzaam leven kunt leiden. Lees je mee?

Materiaal

Zit jouw kast propvol kleding? Heb je in je schuur dozen vol met spullen ‘die nog weleens van pas kunnen komen’? Koop jij al je spullen nieuw in de winkel? Door bewuster om te gaan met materialen, help je het klimaat enorm. Bijvoorbeeld door afscheid te nemen van spullen die niet of nauwelijks gebruikt. Breng deze spullen naar een kringloopwinkel, dan krijgt het een tweede bestemming. Voor deze spullen hoeven er geen nieuwe te worden gemaakt, dit scheelt weer heel veel energie. En als je toch naar de kringloopwinkel gaat, kijk ook eens bij de afdeling kleding. Je kunt hier voor weinig geld tweedehands kleding kopen, waardoor er voor jouw geen nieuwe kleding hoeft te worden gemaakt!

Energie

Energie besparen, daar kun je vandaag nog mee beginnen. Door bijvoorbeeld alle apparaten die je niet of nauwelijks gebruikt, helemaal uit te zetten. Uitzetten betekent in dit geval; de stekker er helemaal uithalen. Als een apparaat met een stekker nog in het stopcontact zit, verbruikt het namelijk nog steeds energie. Doe je was eens op een lagere temperatuur, je zult zien dat je het hiermee ook prima schoon zult krijgen, maar je bespaart er wel veel energie mee. Wil je nog meer energie besparen? Pak dan eens wat vaker de fiets in plaats van de auto, hier bespaar je veel energie mee!

Carrière

Ben je al langere tijd zoekende met wat je nu echt wilt in je leven? Wellicht wordt het tijd voor een hele nieuwe branche om in te gaan werken! Zou je graag meer willen doen op het gebied van klimaat en duurzaamheid? Coaching op maat kan je helpen om hierin bewuste keuzes te maken. Een goede coach helpt je om erachter te komen wie je bent, wat je profiel is en wat echt goed bij je past. Coaching Brussel? Dat is prima mogelijk! Online ga jij gegarandeerd de coach vinden, die jou kan helpen om de juiste keuzes te maken. Een investering in jezelf, dat ben jij toch absoluut waard?