Duurzame vakantie boeken op een glamping

Duurzame vakantie boeken op een glamping

Wil je een duurzame vakantie boeken dit najaar? Dan is glamping een ideale optie. Glamping staat voor glamourous camping en dat is precies wat het is. Je kunt genieten van alle luxe terwijl je op de camping verblijft. Er zijn veel glampings die duurzaam gebouwd zijn, dus je doet meteen iets goeds voor het milieu. Bovendien ben je verzekerd van een fantastische vakantie in de natuur.

Meer weten over glampings, wat je hier bij kunt verwachten en hoe je zo duurzaam mogelijk kunt genieten van je vakantie? In dit artikel lees je meer informatie

Wat is precies een glamping?

Een glamping is een combinatie van glamour en camperen. Je kunt glampen in diverse soorten accommodaties, maar je hebt altijd alle gemakken van thuis. Er zijn glampings met safari-tenten, vakwerkhuisjes, yurts, boomhutten en volledig ingerichte appartementen. Je kunt een vakantie boeken op een glamping in binnen- of buitenland.

Wat zijn de voordelen van glamping?

De grootste voordeel van glamping is dat je kunt genieten van luxe terwijl je toch in de natuur bent. Op een glamping vind je altijd een restaurant, bar en verschillende activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld paardrijden, wandelen, mountainbiken of een cursus koken volgen. Daarnaast is een glamping vaak duurzamer dan een normale vakantie, omdat veel glampings gebouwd zijn met respect voor het milieu.

Duurzaamheid op vakantie

Wil je proberen zo duurzaam mogelijk op vakantie te gaan? Dan zijn er veel dingen waar je op kunt letten. Sommige campings of glampings zijn duurzamer dan andere. Zo zijn er glampings die gebouwd zijn met hergebruikte materialen, glampings die volledig draaien op duurzame energie en glampings met een eigen waterzuiveringssysteem. Als je wilt weten of een glamping duurzaam is, kun je dit altijd vooraf opzoeken.

Verder kun je ook denken aan je vervoer. Er zijn steeds meer campings met laadpaal in Europa, waardoor vakanties met de elektrische auto steeds toegankelijker worden. Op vakantie gaan met het vliegtuig is erg vervuilend, waardoor het vaak beter is om met de auto te gaan. Zoek je een glamping of camping met laadpaal Kroatië, Italië of bijvoorbeeld Spanje? Kijk dan even op internet naar de mogelijkheden die je hebt.