Hoe verwijder ik eenvoudig de groene aanslag?

Hoe verwijder ik eenvoudig de groene aanslag?

Groene aanslag komt vaak voor op vochtige plekken die niet veel zon krijgen. Terras- of tuintegels in de schaduw worden er vaak door aangetast, evenals hekwerken in schaduwrijke gebieden. De afzettingen vormen zich op alle soorten terrassen en oppervlakken, op hout, steen en beton. Onregelmatige oppervlakken en zachte materialen worden echter meer aangetast dan harde en gesloten oppervlakken.

Ook de seizoenen spelen een grote rol. Groene aanslag is vaak hardnekkiger tijdens herfst en winter doordat er minder zonlicht en meer regen is. Daarom is de lente de beste tijd om straatstenen te reinigen; en natuurlijk wilt u op mooie zonnige dagen kunnen genieten van een mooi en schoon terras. Naast speciaal ontwikkelde producten zijn er op diverse blogs en websites tal van doe-het-zelf-oplossingen voor het reinigen van terrasplaten. Opmerking: deze methoden garanderen geen succes:

Gebruik een hogedrukreiniger

Vooral in het voorjaar en de zomer kiezen veel mensen voor een hogedrukreiniger voor het reinigen van straatstenen. Helaas zijn er twee grote nadelen. Allereerst blaast u het voegmiddel uit de terrastegels waardoor de tegels kunnen verschuiven. Ten tweede kan de hogedrukreiniger de tegels beschadigen waardoor de structuur van de tegel poreuzer wordt waardoor de algen en mos dieper in de tegel kunnen doordringen. En dat kost je de volgende keer dat je het terras moet schoonmaken nog meer tijd en energie.

Chloor of schoonmaakazijn

Een vaak gebruikte oplossing voor terrasreiniging is chloor of (natuur)azijn. Chloor is echter schadelijk voor planten etc. waardoor het ongeschikt is voor buitengebruik. Witte azijn is natuurlijker dan chloor, maar kan ook schadelijk zijn voor sommige planten, vooral voor gras en kruiden. Wees voorzichtig met het gebruik van witte azijn, want het zuur kan natuursteen met een hoog kalkgehalte aantasten. Deze is niet voor elk terras geschikt, daarom adviseren wij u deze eerst uit te proberen op een onopvallende plek.

Mengsel van zachte zeep, frisdrank en heet water

Een mengsel van zachte zeep, soda en heet water is bijzonder efficiënt voor het verwijderen van groene aanslag van houten oppervlakken. Het schrobben van je terrastafel met een harde borstel is echter tijdrovend en je ziet het resultaat pas na het afspoelen van de meubelen, waardoor je misschien wat plekjes hebt gemist en helemaal opnieuw moet beginnen.

Werkt het verwijderen van groene aanslag niet zoals u had verwacht? Lees dan meer tips hoe je groene aanslag kunt verwijderen op deze blog!