Met de duurzaamheid van LEGO bouwen aan een groenere toekomst

Met de duurzaamheid van LEGO bouwen aan een groenere toekomst

LEGO, het wereldberoemde speelgoedmerk dat generaties kinderen heeft vermaakt, heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. In dit artikel zullen we de inspanningen van LEGO bespreken om duurzamer te worden en hoe dit speelgoedmerk bijdraagt aan een groenere toekomst.

Duurzame materialen

Een belangrijk aspect van de duurzaamheid van LEGO is het gebruik van materialen. Het bedrijf heeft zich toegewijd aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van zijn producten. In 2018 kondigde LEGO aan dat ze van plan zijn om tegen 2030 alle LEGO steentjes en verpakkingen te produceren met duurzame materialen. Ze zijn al begonnen met de productie van sommige elementen met plantaardig plastic gemaakt van suikerriet, wat de uitstoot van broeikasgassen vermindert.

Recycling en hergebruik

LEGO promoot actief recycling en hergebruik van hun producten. Ze hebben een recyclingprogramma genaamd "LEGO Replay" gelanceerd, waarbij mensen hun gebruikte LEGO-stenen kunnen doneren, die vervolgens worden schoongemaakt, gesorteerd en geschonken aan kansarme kinderen. Dit initiatief vermindert afval en geeft LEGO-stenen een tweede leven.

Energiegebruik en CO2-Neutraal

Naast het verbeteren van materialen en recycling, heeft LEGO zich ook gericht op het verminderen van zijn energiegebruik. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen en heeft verschillende windmolenparken gebouwd om de energiebehoefte van hun fabrieken te voorzien. In 2019 kondigde LEGO aan dat ze hun doel om CO2-neutraal te zijn in hun fabrieken al hadden bereikt. Hetzelfde geldt voor het aanschaffen van Lego LED verlichting, een leuk alternatief voor LED verlichting. 

Verpakking en transport

LEGO is ook bezig met het verminderen van het gebruik van plastic in verpakkingen en het optimaliseren van hun transport om de impact op het milieu te verminderen. Ze hebben aangekondigd dat ze van plan zijn om in 2025 100% duurzame verpakkingen te gebruiken en de uitstoot van broeikasgassen in hun supply chain te verminderen.

Duurzaam spel en educatie

Naast hun productie- en bedrijfspraktijken heeft LEGO zich ook ingezet voor duurzaam spel en educatie. Ze hebben educatieve sets ontwikkeld die kinderen leren over milieukwesties en duurzame oplossingen. Dit helpt de jongere generatie bewust te maken van de uitdagingen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd en inspireert hen om positieve verandering te omarmen.

LEGO heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaamheid en heeft ambitieuze doelen gesteld om hun impact op het milieu te verminderen. Door te investeren in duurzame materialen, recycling, hernieuwbare energie en educatie, draagt LEGO bij aan een groenere toekomst. Als een van 's werelds meest geliefde speelgoed merken, heeft LEGO de mogelijkheid om jonge geesten te inspireren en bewustwording te creëren over het belang van duurzaamheid. Het is een prachtig voorbeeld van hoe een bedrijf zich kan inzetten voor een betere planeet.