Wist je dat je reis leuker wordt met een reisverzekering?

Wist je dat je reis leuker wordt met een reisverzekering?

Hou je van reizen en kun je niet wachten om je koffers weer te pakken? Dan is het goed om te weten dat je met een goede reisverzekering nog meer van je vakantie kunt genieten. We gaan er natuurlijk vanuit dat er niets misgaat tijdens je reis, maar mocht dit wel gebeuren, dan is het heel fijn en handig om een vangnet achter de hand te hebben. Een reisverzekering is zo’n vangnet, want hiermee kun je hulp krijgen in tal van vervelende situaties. Wil je graag een online reisverzekering afsluiten, maar weet je niet precies hoe je dit doet en wat je nodig hebt, dan zetten we de feiten graag even voor je op een rijtje. Zo kun je vandaag nog een verzekering regelen en kun je zorgeloos genieten van je vakantie.

Je reisverzekering is je redder in tijden van nood 

Tijdens je vakantie kan er altijd iets verkeerd lopen. Misschien eet je iets waardoor je ziek wordt, misschien verlies je je bagage waardoor je geen schone kleding meer hebt of wellicht loop je forse vertraging op waardoor je extra kosten moet maken tijdens je reis. Wat het probleem ook moge zijn, in veel gevallen kun je hulp krijgen van je verzekeraar. Met een reisverzekering kun je namelijk medische hulp krijgen en zelfs het vervoer naar het ziekenhuis regelen. Zo zijn er tal van situaties te noemen die opgelost kunnen worden door je verzekeraar. Een goede reispolis kan je daarom niet alleen een hoop stress schelen, maar je ook veel geld besparen. Als je op het laatste moment iets moet regelen, betaal je vaak de hoofdprijs. Dat geld gebruik je toch liever voor andere dingen? 

Welk soort reisverzekering past het beste bij jouw reisstijl? 

Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan om daar meer te lezen over de beschikbare opties voor je reisverzekering. Je zult zien dat je kunt kiezen uit een doorlopende verzekering en een eenmalige. De doorlopende reisverzekering Univé sluit je slechts één keer per jaar af. Vervolgens kun je op reis gaan wanneer je wilt, want je verzekering is al geregeld. Ga je maar eens per jaar op vakantie, dan is het voordeliger om een kortlopende polis af te sluiten. Met dit pakket ben je alleen verzekerd voor de periode die je doorgegeven hebt. Je profiteert uiteraard nog altijd van een heel goede verzekering. Ga je nog een keer op reis? Dan kun je nogmaals een eenmalige verzekering afsluiten. Hetzelfde geldt ook voor de annuleringsverzekering die we je ook aanraden. Met deze polis kun je de kosten van je vakantie terugkrijgen wanneer je niet meer op reis kunt gaan. 

Bekijk welke dekkingen je meer voordeel op zullen leveren

Een goede reisverzekering is zo goed mogelijk op je wensen en plannen afgestemd. Bekijk daarom altijd even of je baat hebt bij de extra dekkingen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Zorg er dan voor dat je de wintersportdekking kiest. Ga je een verre reis maken? Check dan even of dit land onder de dekking van je standaard verzekering valt. Zo niet, dan kun je een extra dekking kiezen zodat je overal ter wereld verzekerd bent. Zo zijn er meerdere interessante opties waar je uit kunt kiezen. Neem ze allemaal even door op de site van je verzekeraar zodat je weet waar je het meeste profijt van zult hebben. Bereken vervolgens je premie en met een paar klikken op je muis, regel je je verzekering. Je bent nu klaar om op reis te gaan. We hopen dat je een mooie tijd zult hebben!