3 redenen om een regenton in je tuin te zetten

3 redenen om een regenton in je tuin te zetten

Ben je iemand die dol is op tuinieren? Die veel op heeft met de toekomst van onze planeet? Dan is een regenton zeker iets voor jou! Steeds meer mensen kiezen ervoor om een regenton in hun tuin te plaatsen, omdat dit namelijk veel voordelen biedt. Welke voordelen dit zijn? Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Duurzaam

Veel mensen gebruiken leidingwater om hun planten water te geven in de tuin. Dit leidingwater moet worden gewonnen vanuit het grondwater, wat eigenlijk bestemd is om te drinken. Dit betekent eigenlijk dat een deel van ons drinkwater wordt gebruikt om onze tuinen mee te onderhouden. Het oppompen van grondwater kost energie, wat je zou kunnen besparen door een regenton in je tuin te plaatsen. Dit regenwater kun je gewoon opvangen zonder dat dit je energie kost. Doordat de regenton al in je tuin staat, ben je ook nog eens al heel dicht bij je planten. Scheelt ook weer energie!

Kostenbesparend

Drinkwater kost geld, regenwater is gratis. Als je een regenton aanschaft, kun je hier dus ook nog eens veel geld mee besparen. Een regenton is hiermee dus ook nog eens een uitstekende investering, omdat deze doorgaans gemaakt is van plastic of kunststof, kun je er jaren mee doen. Deze aankoop ga je dus gegarandeerd terugverdienen. Regentonnen heb je in allerlei maten en kleuren, waardoor er zeker eentje bij zit, dit precies bij jouw wensen past. Heb jij een tuin met bijvoorbeeld donkergrijze accessoires? Of heb je gekozen voor strakke, witte accessoires? Kies een regenton die qua kleur goed aansluit op je gekozen stijl. Dan is een regenton ook nog eens een mooie prima aanvulling op de uitstraling van je tuin. Ideaal toch?

Het beste water voor je tuin

Het water wat bij jou uit de kraan komt, is opgepompt grondwater dat is gezuiverd. Tijdens deze zuivering worden er stoffen uitgehaald, die juist goed zijn voor je tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kalk, een belangrijke voedingsstof voor de planten in je tuin. Regenwater bevat echter wel deze belangrijke stoffen, naast kalk moet je hierbij bijvoorbeeld ook denken aan ijzer. Geef regenwater aan je planten en ze groeien als kool! Kies jij ook voor de voordelen van een regenton?