Een duurzame vakantie? Ontdek de mogelijkheden in Limburg!

Een duurzame vakantie? Ontdek de mogelijkheden in Limburg!

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid en proberen dit ook toe te passen in hun dagelijks leven. Ook op vakantie willen mensen graag bewuste keuzes maken en genieten van een duurzame en eco-vriendelijke vakantie. Limburg, een prachtige provincie in het zuiden van Nederland,perfect voor een duurzame vakantie. In deze blog zullen we bespreken wat er in Limburg te doen is en waarom een vakantie in eigen land net zo leuk kan zijn als een vervuilende vliegvakantie.

Een oase van rust en duurzaamheid

Parc Maasresidence Thorn is het park dat we in deze blog bespreken, dit park is een oase van rust en natuur. Het park is gelegen in een prachtige groene omgeving direct gelegen aan de Maasplassen en biedt diverse faciliteiten en activiteiten die duurzaam uitgevoerd kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan het maken van een geweldige wandel of fietstocht door de heuvelachtige landschappen van Limburg of een stranddagje waarbij je kan leren E-foilen of wakeboarden bijvoorbeeld. Van de accommodaties tot aan de activiteiten, dit vakantiepark in Limburg heeft alles wat je zoekt in een vakantiepark, hier zal je heerlijk comfortabel van je vakantie kunnen genieten.

Duurzame accommodaties

Bij aankomst op het vakantiepark zal je direct merken dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De accommodaties zijn nieuw gebouwd en zijn van hoogwaardige materialen gemaakt die bij zullen dragen aan energiebesparing. Denk hierbij aan gebruik van duurzame materialen in zowel interieur als exterieur en goede isolatie in de accommodaties. Verder is de omgeving van het park goed intact gebleven, het park is midden in de natuur gelegen en de natuur om het park heen is onderdeel geworden van het park zelf, niet alleen wordt een duurzame omgeving gecreëerd op deze manier, ook worden de bezoekers hierdoor in contact gebracht met de natuur.

Activiteiten in de natuur

Het vakantiepark in Limburg biedt diverse activiteiten die gericht zijn op het ontdekken en behouden van de natuur. Zo kun je wandel- en fietstochten door de prachtige omgeving doen, hier zijn er meerdere prachtige routes die je kan volgen en ontdekken. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om watersporten zoals zeilen, kanoën of wakeboarden te beoefenen, dit kan in de Maasplassen waar het park direct aan gelegen is. Tenslotte kan je een bezoek brengen aan een van de talloze prachtige natuurgebieden in de omgeving. Op deze manier kun je niet alleen genieten van al het natuurschoon dat Limburg te bieden heeft, maar ook bijdragen aan het behoud ervan.

Lokale producten en gerechten

Een duurzame vakantie in Limburg is niet compleet zonder te genieten van de lokale producten en gerechten. Op het vakantiepark en in de omliggende steden en dorpen kun je terecht bij talloze cafe’s en restaurants, waar je kennis kan maken met de lokale hoogstandjes die gemaakt worden met verse en lokale ingrediënten. Deze ingrediënten worden lokaal geproduceerd en er wordt rekening gehouden met het welzijn van dieren en het behoud van de natuur. Door te kiezen voor lokale producten steun je tevens de lokale economie en verminder je de CO2-uitstoot die gepaard gaat met transport.