Nieuwe look voor je keuken, maar wel goedkoop en duurzaam?

Nieuwe look voor je keuken, maar wel goedkoop en duurzaam?

Dat is mogelijk! Een keuken opknappen lijkt op voorhand een grote kostenpost, maar als je een klein budget hebt, zijn er ook heel veel mogelijkheden. In onderstaand blog bespreken we verschillende manieren, waarmee je een keuken opknapt met een klein budget. Je zult nog verbaasd zijn welke mogelijkheden je hebt, ook als je niet zoveel te besteden hebt. Bovendien kun je dit ook nog eens doen op een hele duurzame manier, hiermee ben je ook nog eens goed bezig bent voor het milieu. Lees je mee? Wat kun je doen?

Welke manieren zijn er?

-Verf: Je kunt je keuken opknappen door de muren te verven. Kies een neutrale kleur die past bij de rest van de decoratie. Je kunt ook de kasten en laden verven, hiermee maak je er meteen een fraai geheel van. Voor welke kleur ga jij?

-Verander de grepen en knoppen: Verander de oude grepen en knoppen van je kasten en laden. Je kunt bijvoorbeeld knoppen en grepen kopen die passen bij de stijl van je keuken, deze kun je vervangen zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

-Verander het aanrecht: Als het aanrecht in slechte staat is, kun je er een nieuw aanrechtblad opzetten. Je kunt bijvoorbeeld een blad kopen van graniet, steen of composiet.

-Verander de verlichting: Je kunt de verlichting in je keuken vervangen door moderne lampen. Dit is een goedkope manier om je keuken een nieuwe look te geven.

-Verander de vloer: Als de vloer van je keuken versleten en oud is, kun je er een nieuwe vloerbedekking op leggen. Kies een kleur en stijl die bij de rest van je keuken past.

Wrappen van een keuken

Een keuken wrappen is een manier om je keuken op te knappen zonder dat je de hele keuken hoeft te vervangen. Het proces is simpel: je plakt folie op je keukenkasten, lades en apparaten met een speciale lijm. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een print met hout, metaal of een ander materiaal. Dit geeft je keuken een nieuwe look zonder dat je veel geld hoeft uit te geven. Wrappen is ook nog eens heel duurzaam; voor jou hoeft er geen nieuwe keuken gefabriceerd te worden, jij tovert gewoon de oude zelf om in een nieuwe!