Zelf ijsklontjes maken? Dit zijn de opties die je hebt

Zelf ijsklontjes maken? Dit zijn de opties die je hebt

De afgelopen jaren is het in de zomers erg warm in Nederland. Het maken van ijsblokjes is daarom populairder aan het worden. Er zijn verschillende manieren om ijsblokjes te maken, afhankelijk van de hoeveelheid ijs die u nodig heeft en hoe snel u het wilt hebben. Hieronder bespreken we enkele populaire opties.

Zakjes gebruiken

IJsklontzakjes zijn een eenvoudige en handige manier om ijsblokjes te maken. Ze zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en zijn eenvoudig te gebruiken: vul het zakje met water, vouw het af en leg het in de vriezer. Na ongeveer 4-6 uur zijn de ijsblokjes klaar. Deze optie is ideaal als u snel een kleine hoeveelheid ijsblokjes nodig heeft, maar het kan duur worden als u vaak ijsblokjes wilt maken. Het fijne van ijsklontzakjes is dat iedereen deze kan gebruiken en u hoeft hiervoor geen aparte apparaten of gereedschap te kopen.

IJsklontjesvormen

IJsklontjesvormen zijn een andere populaire optie. Er zijn veel verschillende vormen beschikbaar, zoals cilinder- en kubusvormen. U kunt de vormen vullen met water, invriezen en vervolgens de ijsblokjes uit de vorm halen. Dit is een goede optie als u op zoek bent naar ijsblokjes in specifieke vormen, maar het is wel iets meer werk dan het gebruik van ijsklontzakjes. Het nadeel van deze vormen is dat de ijsklontjes er soms wat lastiger uit te halen zijn.

Andere mogelijkheden

Een andere optie is om gewoon ijsblokjes uit de koelkast te gebruiken. Veel moderne koelkasten hebben een ijsblokjesmachine ingebouwd, zodat u eenvoudig ijsblokjes kunt maken zonder extra hulpmiddelen te hoeven kopen. Dit is een gemakkelijke optie, maar het kan wel even duren voordat u genoeg ijsblokjes heeft.

Ten slotte zijn er professionele ijsblokjesmachines die speciaal zijn ontworpen om ijsblokjes snel en efficiënt te maken. Deze machines zijn duurder dan de bovengenoemde opties, maar ze zijn ideaal voor gebruik in horecagelegenheden of andere bedrijven waar veel ijsblokjes nodig zijn. Ze zijn snel en efficiënt en maken vaak grote hoeveelheden ijsblokjes in korte tijd. Zoek je een goedkope professionele ijsblokjesmachine? Op internet zijn er verschillende opties te vinden vanaf ongeveer 200 euro. Wil je een grotere en betere ijsblokjesmachine? Dan zul je wat meer moeten betalen, vaak wel rond de 1000 euro. Kijk dus goed naar wat je nodig hebt.