Drie voordelen van circulair je kantoor inrichten

Drie voordelen van circulair je kantoor inrichten

Op het gebied van kantoorinrichting verandert er veel. De toekomst van de aarde is voor veel bedrijven een belangrijk speerpunt geworden en dat zie je ook terug in de inrichting van kantoren. De materialen die worden gebruikt zijn bij voorkeur duurzaam en afkomstig vanuit landen waarbij er strenge regels gelden omtrent het gebruik van grondstoffen. Je kunt er ook voor kiezen om je kantoor circulair in te richten. Hierbij staat hergebruik van materialen hoog in het vaandel en worden gebruikte kantoormeubelen nogmaals ingezet. Een circulaire kantoorinrichting heeft veel voordelen. Wij hebben er drie voor je op een rijtje gezet.

Circulaire kantoorinrichting bespaart geld

Circulair kantoor inrichten is goedkoper dan een nieuwe inrichting. De kantoorinrichting is tweedehands en hierdoor betaal je minder dan voor nieuwe meubels. Je kunt het geld wat je hiermee bespaart, investeren in andere projecten. Ook kun je ervoor kiezen om dit geld als winst aan het einde van het jaar uit te keren. Wat natuurlijk ook kan is dat je deze besparing investeert in een nieuw duurzaam project, bijvoorbeeld door oude lampen te vervangen door lampen die goed zijn voor het milieu. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Circulaire kantoorinrichting is origineel

Veel kantoorinrichtingen lijken op elkaar. Vaak zie je dezelfde bureaustoelen en bureaus terugkomen op kantoren. Als bedrijf wil je jezelf natuurlijk wel onderscheiden, dat kan ook prima met gebruikte kantoorinrichting. Door te kiezen voor gebruikte meubels, kun je ook verschillende soorten stoelen aanschaffen die prima bij elkaar passen. Je kunt er zelfs voor kiezen om iedere medewerker zijn of haar eigen bureaustoel en bureau te laten kiezen. Zo weet je zeker dat een medewerker tevreden is over zijn/haar stoel en bureau, wat ook nog eens minder ziekteverzuim zal op leveren.

Circulaire kantoorinrichting is boodschap naar zakenrelaties

Met circulaire kantoorinrichting geef je als bedrijf een duidelijk signaal af naar je zakenrelaties. Namelijk dat je staat voor duurzaam ondernemen met oog voor de toekomst van de aarde. Zakenrelaties zullen dit zeker waarderen, wat de omzet ten goede zal komen.