Een laadpaal bij je werknemers laten installeren? Hier moet je rekening mee houden!

Een laadpaal bij je werknemers laten installeren? Hier moet je rekening mee houden!

Als je als eigenaar van een onderneming anno 2021 voor leaseauto’s kiest, dan is de kans groot dat je oog op een elektrische leaseauto valt. Nu brengt dit enorm veel voordelen met zich mee, maar je dient ook na te denken over lastigere zaken. Wil je bijvoorbeeld enkel laadpalen bij jouw bedrijf laten installeren, of ook bij de medewerkers thuis? Dit laatste is natuurlijk voor de doorstroom wel de ideale oplossing. Benieuwd hoe dit kostentechnisch in elkaar zit? Lees dan snel verder. In deze blog geven we aan met welke 3 kosten je rekening moet houden wanneer het gaat om laadpalen installeren voor jouw medewerkers. 

Kosten laadpaal en installatie

Wil je je werknemers tegemoet komen om een laadpaal thuis voor hun te laten installeren, dan moet je rekening houden met de kosten voor de laadpaal en het installeren daarvan. Er zijn verschillende typen laadpalen waaruit je een selectie kunt maken. In de regel geldt dat je kunt rekenen op een totale waarde van tussen de 1500 en 2500 euro. De kosten hebben betrekking op de aankoop en installatiekosten van een laadpaal. 

Abonnement laadpaal

Ga je de laadkosten van je medewerkers terug betalen? Dan is het wel zo dat je enig inzicht moet hebben over de laadsessies en het verbruik van het thuislaadpunt. Om dit inzicht hierin te krijgen kun je ervoor kiezen om een slimme laadpaal te laten aanbrengen. In het verlengde hiervan bestaat de mogelijkheid om een koppeling te maken met een slim beheerplatform. Op basis van het laadgedrag kun je kiezen voor het juiste abonnement voor de laadpaal.

Kosten voor het laden

Een laadpaal installeren voor je werkgevers thuis, betekent dat je inzicht moet hebben over de kosten. Dit stukje vereist organisatie en structuur. Alleen zo kun je ervoor zorgen dat het laden bedrijfseconomische goed vertaald kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld afspraken maken dat je als werkgever 25 of 30 cent per geladen kWh terugbetaald. Het beste is om dit in een e-car policy op te nemen. Wat er in zo een geval moet gebeuren is dat je werknemers de verschillende energieleveranciers met elkaar moet vergelijken en op basis van de vergelijking een voordelig contract afsluiten. Als werkgever stuur je in ieder geval een signaal van betrokkenheid om je werknemer in de gelegenheid te stellen om gebruik te maken van elektrische voertuigen.