Hoe kun je duurzaam op vakantie naar Dubai?

Hoe kun je duurzaam op vakantie naar Dubai?

Als je denk aan een vakantie in Dubai, denk je waarschijnlijk aan een enorme skyline, moderne gebouwen, wolkenkrabbers en enorme rijkdom en luxe. Bij Dubai zul je echter niet snel denken aan duurzaamheid. Voor veel mensen is dit een van de redenen om Dubai te vermijden. Toch is het mogelijk om relatief duurzaam te reizen naar en in deze enorme stad. Hoe kun je jouw vakantie in Dubai zo duurzaam en schoon mogelijk maken? Dit en meer lees je in dit artikel.

Populariteit van Dubai

Dubai is een populaire vakantiebestemming onder mensen uit het westen. Het is een erg modern land en in de stad is veel te doen. Zo kun je een kijkje nemen in de Dubai Mall, of de beroemde Burj Khalifa of de Burj Al Arab bezoeken. Je kunt ook een tocht maken door de woestijn, of meedoen aan een van de vele rondleidingen door de stad. Er is genoeg te doen in Dubai. Niet zo gek, dus dat deze stad enorm populair is onder vakantiegangers. Maar hoe kun je duurzaam op vakantie naar deze moderne stad?

Duurzaam in Dubai

Voor veel reizigers is duurzaamheid ook een belangrijke factor tijdens de vakantie. Ook in Dubai is het mogelijk om relatief duurzaam te reizen. Zo kun je tijdens je vakantie gebruikmaken van het openbaar vervoer, in plaats van een auto te huren. De bussen, metro’s en trams in Dubai werken prima en zijn een veel beter alternatief. Dubai staat bekend om zijn luxe restaurants, hotels en andere gelegenheden, maar je kunt tijdens je vakantie ook proberen lokale, kleinere bedrijven en horeca te steunen.

Andere goede opties

Wil je nog een stap verder gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om een carbonvrije excursies in Dubai te proberen. Ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen door de stad. Er zijn verschillende leuke wandelroutes in Dubai, waaronder “The Walk” over een lange boulevard.

In Dubai zijn er ook verschillende schone, duurzame hotels te vinden. Het Indigo Hotel draait bijvoorbeeld volledig op zonne-energie. Het hotel hergebruikt ook afvalwater en probeer op nog veel meer manieren zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit hotel bestaat al sinds 2019, maar Dubai krijgt steeds meer duurzame opties voor reizigers.