Kiezen voor groene energie

Kiezen voor groene energie

Duurzame energie in Nederland

Nederland is druk bezig om over te stappen op groene energie, ook wel duurzame energie genoemd. Groene energie is stroom dat is opgewekt vanuit natuurlijke bronnen, zoals wind, warmte en de kracht van onze zon. Deze energie vervuilt weinig tot niet en is daarom een stuk beter voor ons milieu en het tegengaan van klimaatverandering. In 2020 was Nederland een van de EU landen die het minst gebruik maakte van duurzame energie. Hier proberen we nu een verandering in te brengen.

Hoeveel procent duurzame energie is er in Nederland?

In 2018 was het percentage duurzame energie in Nederland tussen de zeven en acht procent. Dit is ver onder ons originele doelstelling van veertien procent, die bedoelt was voor 2020. Ook is Nederland met dit getal één van de hekkensluiters van Europa. Sinds 2018 is Nederland begonnen dit te veranderen. Wat de effecten hiervan zijn moet nog duidelijk worden komende jaren. We zijn in ieder geval goed bezig de juiste stappen te zetten voor onze toekomst. Ook u kunt hierbij helpen.

Wanneer overstappen van energie?

Ook voor uzelf kan het verstandig zijn om over te stappen. Als u overstapt op betere, duurzame stroom, levert u een bijdrage aan ons klimaat en werkt u mee aan een betere wereld. Tegenwoordig is het verschil tussen groene en fossiele energie nauwelijks te merken in de prijs. De meeste energiemaatschappijen maken al (deels) gebruik van groene stroom. Op internet kunt u een vergelijker gebruiken om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Er wordt zo een beeld geschetst van de prijs, kwaliteit en soort energie dat er gebruikt wordt. Ook wordt er gekeken naar eventuele kortingen, acties en welkomstcadeaus. Bepaalde leveranciers, zoals Vattenfall en Essent, geven namelijk een eenmalig cadeau als u overstapt. Zo zijn er verschillende mogelijkheden waarop overstappen voordelig kan zijn, voor onze planeet, maar ook voor uw eigen portemonnee.

Overstappen van energiemaatschappij is zo geregeld. Kijk vandaag nog welke leverancier het beste bij u past door online te vergelijken. Kies direct voor groene energie en draag bij aan een betere wereld en een betere toekomst voor onze kinderen.