Dit zijn 4 grote voordelen om een thuisbatterij te hebben

Dit zijn 4 grote voordelen om een thuisbatterij te hebben

Het hebben van duurzame energie is voor veel mensen steeds belangrijker geworden. Het is dan ook daarom dat we overal zonnepanelen en windmolens zien staan. Alleen waar wordt deze energie in opgeslagen? Dat gebeurt allemaal in de thuisbatterij, deze slaat de opgewekte energie op om later gebruikt te kunnen worden. De kosten van zonnepanelen en een thuisbatterij zijn alleen voor veel mensen prijzig, maar wist je dat op lange termijn de prijzen meevallen? Of dat je ook geld kunt verdienen met het hebben van zonnepanelen? In dit artikel leggen we vier voordelen van het hebben van een thuisbatterij aan je uit.

Profiteer van de terugleververgoeding van Vandebron

Met zonnepanelen en een thuisbatterij kun je energie opwekken om zelf te gebruiken, maar ook om door te verkopen. De terugleververgoeding vandebron zorgt ervoor dat wanneer je energie opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen en deze energie niet meteen gebruikt, je deze kunt terugleveren aan het energienet. Vandebron is een energieleverancier die duurzame energie stimuleert en geeft je voor de geleverde energie een vergoeding, waarmee je de kosten van je thuisbatterij kunt terugverdienen.

Kies voor een slimme en energiezuinige thuisbatterij

Wanneer je graag zoveel mogelijk geld wilt verdienen met je thuisbatterij, is het slim om te kiezen voor een slimme en energiezuinige variant. Een sessy thuisbatterij bijvoorbeeld, heeft verschillende slimme functies waarmee je het energieverbruik in huis kunt optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de batterij alleen wordt opgeladen wanneer de energieprijs laag is, zodat je kunt profiteren van de terugleververgoeding van Vandebron.

Gebruik je thuisbatterij als noodvoorziening

Het hebben van zonnepanelen en een thuisbatterij is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar je wordt er ook een stuk zelfvoorzienender door. Je kunt de thuisbatterij ook zien als een noodvoorziening. Want wanneer er bijvoorbeeld een stroomstoring is, kun je de opgeslagen energie in je thuisbatterij gebruiken om je apparaten van stroom te voorzien. Zo hoef je geen dure diesel generator aan te schaffen en bespaar je op de kosten van een alternatieve stroomvoorziening.

Monitor en optimaliseer je energieverbruik

Om zoveel mogelijk geld te besparen op de energiekosten is het ook belangrijk om te kijken naar de apparaten die de energie gebruiken. Het is belangrijk om je energieverbruik goed in de gaten te houden en waar mogelijk te optimaliseren. Je kunt slimme energie monitoringssystemen installeren om te analyseren waar de stroom naar toe gaat en waar je eventueel kunt besparen. Op die manier kun je profiteren van de terugleververgoeding van Vandebron en je thuisbatterij snel terugverdienen.